Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan çiçek bamyası, sabah erken saatlerde toplanmaya başlıyor, ardından ipe dizilip kurutulduktan sonra satışa sunuluyor.
Bamyanın tarladan sofraya zorlu yolculuğu
Türkiye'nin ihtiyacının önemli bir bölümünün karşılandığı Amasya'da hasat döneminin sonuna yaklaşılan bamya, zorlu süreçten sonra sofralara ulaşıyor

113

213
Bamya üreticisi Hakkı Ergün:
"3 ay boyunca bamya toplamak için her gün saat 05.00'te tarlaya geliyoruz, 10.00'a kadar topluyoruz. Daha sonra topladığımız bamyaları gece yarılarına kadar ipe diziyoruz"

313
Bamya tarlasında çalışan Sevim Ergün:
"Hep zorluklarla geçiyor bamya işi. Cenazen olsa gidemiyorsun, düğünün olsa gidemiyorsun. Cenazene ağlatmaz, düğününe güldürmez"
413
513
613
713
813
913
1013
1113
1213
1313