×
  • Anasayfa
  • Konya
  • Ekonomi
  • POLİS-ADLİYE
  • Konyaspor
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Kültür Sanat
  • Sağlık
  • EĞİTİM
  • Yerel Gündem
  • Türkiye
  • İlçeler
  • Gündem
  • Politika
☰
  • Anasayfa
  • Foto Galeri
  • Konya
Ad

Bamyanın tarladan sofraya zorlu yolculuğu

Türkiye'nin ihtiyacının önemli bir bölümünün karşılandığı Amasya'da hasat döneminin sonuna yaklaşılan bamya, zorlu süreçten sonra sofralara ulaşıyor

20 Eylül 2016 Salı 12:41
Bamyanın tarladan sofraya zorlu yolculuğu
113

Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan çiçek bamyası, sabah erken saatlerde toplanmaya başlıyor, ardından ipe dizilip kurutulduktan sonra satışa sunuluyor.

Bamyanın tarladan sofraya zorlu yolculuğu
213

Bamya üreticisi Hakkı Ergün:

"3 ay boyunca bamya toplamak için her gün saat 05.00'te tarlaya geliyoruz, 10.00'a kadar topluyoruz. Daha sonra topladığımız bamyaları gece yarılarına kadar ipe diziyoruz"

Bamyanın tarladan sofraya zorlu yolculuğu
313

Bamya tarlasında çalışan Sevim Ergün:

"Hep zorluklarla geçiyor bamya işi. Cenazen olsa gidemiyorsun, düğünün olsa gidemiyorsun. Cenazene ağlatmaz, düğününe güldürmez"

413
513
613
713
813
913
1013
1113
1213
1313