Baltık ülkelerinden Azerbaycan ve Ermenistan’a çağrı

Litvanya, Letonya ve Estonya, Azerbaycan ile Ermenistan arasında çatışmaların yeniden başlamasına tepki gösterdi

VİLNİUS (AA) - Litvanya, Letonya ve Estonya, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle iki ülkeye tepki gösterdi.

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, Twitter hesabında, “Dağlık Karabağ'daki askeri gerilim durdurulmalı. Ermenistan ve Azerbaycan askeri olmayan bir çözüm taahhütlerine uymalı" paylaşımında bulundu.

Estonya Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand, Dağlık Karabağ sorununda gerilimin tırmanmasından endişe duyduğunu belirterek, iki tarafın da askeri eylemlerine son vermesini ve taahhütlerine uymalarını istedi.

Diğer Baltık ülkesi Letonya'da ise Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Dağlık Karabağ’da yaşanan olaylarla ilgili endişeliyiz. Ermenistan ve Azerbaycan’a askeri operasyonlarını durdurmaları için çağrıda bulunuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

AA

Gündem Haberleri

Konya’da Kamu Personeline Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi
Hac kurasında ismi çıkan hacı adayları sevinçten gözyaşlarını tutamadı
Dar Sokaktaki Kirişe Araçlar Çarpmasın Diye Reflektörlü Çözüm
Adalet Bakanlığından Rojin Kabaiş Açıklaması: DNA İncelemesi Yapıldı
DOA ARTIK DAHA KOLAY