Balkan Folklor Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Türkiye ve Bulgaristan'dan 37 folklor grubunun katılımıyla gerçekleştirilen 3. Uluslararası Edirne Balkan Folklor Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye ve Bulgaristan'dan 37 folklor grubunun katılımıyla gerçekleştirilen 3. Uluslararası Edirne Balkan Folklor Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Turizm potansiyeli gün geçtikçe ilerleyen Edirne'de, kültür ve sanat etkinlikleri de artıyor. Gerek yurt içinden gerekse Balkan ülkelerinden Edirne'ye gelen turistlere ev sahipliği yapan kentte, komşu ülkelerin işbirliğiyle festivallere imza atılıyor. Türkiye ve Bulgaristan'dan 37 folklor grubunun katılımıyla gerçekleştirilen 3. Uluslararası Edirne Balkan Folklor Festivali'nde yurdun farklı bölgelerinden gelen halk oyunları grupları sahne aldı. Bulgaristan'dan gelen gruplar kendi yörelerine ait şarkılar seslendirip, folklor gösterileri sundu.

Edirne'de kadınların oluşturduğu "Günebakanlar" darbuka ritim grubu da sahne aldı. Renkli görüntülerin oluştuğu festivalde, gösteriler izleyicilerinin büyük beğenisini kazandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Ercan Kesal Antalya'da kitap imzaladı
KONYA BOZKIRINDAN NEMRUT ZİRVESİNE
Konya’dan Afyon’a Gizemli Yolculuk: Onur Akbaş’ın Yeni Romanı Çıktı!
Süleyman Soylu film galasında ortaya çıktı
3 DÖNEM TEK VÜCUTTA