Balıkesir'deki orman yangını

Dursunbey ilçesi Candere Bölgesi Köstendere mevkisinde başlayan ve 300 hektarlık alanda etkili olduğu tahmin edilen yangın kısmen kontrol altına alındı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde çıkan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi.

Alevlerin çok sayıda yere sıçraması ve arazinin engebeli olmasından dolayı müdahalenin zor şartlarda yapıldığı yangın, çevre ilçelerden gelen takviye ekipler sayesinde kısmen kontrol altına alındı.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, rüzgarın yangının büyümesinde etkili olduğunu ve müdahaleyi zorlaştırdığını belirtti. Öğleden sonra başlayan yangının akşam saatlerinde kısmen kontrol altına alındığını ifade eden Yalçın, söndürme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Yangına, Tavşanlı, Simav, Susurluk, Harmancık, Bigadiç, Orhaneli, Kepsut, Bandırma, Ayvalık ve Edremit Orman işletme Müdürlüklerine ait 21 arazöz, 3 su tankeri, 3 dozer, 2 greyder ile çok sayıda personelin müdahale ettiği bildirildi.

Yetkililer, yangının şimdilik 300 hektarlık alanda etkili olduğunu ancak yanan alanın net olarak ölçümler yapıldığında ortaya çıkacağını belirtti.

AA

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü