Balıkesir'deki FETÖ/PDY operasyonu

Gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü tutuklandı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, cumhuriyet savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında iki kişinin daha yakalanmasıyla gözaltına alınanların sayısı 7'ye yükseldi.

Örgütün "irşad imamı" Sebahattin G. ile bir komiser yardımcısı, öğrenci sorumlusu ve devlet memurunun aralarında bulunduğu 7 zanlı, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan Sebahattin G. ile 3'ü tutuklanırken, 3 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aranan 5 kişi hakkında ise mahkemece yakalama kararı verildi.

8 Mart'ta, cumhuriyet savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bazı adreslere operasyon düzenlenmiş, 5 kişi gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada, elektronik bilgi depolama ortam ve malzemeleri ile ulaşım araçlarına el konulmuştu.


AA

Gündem Haberleri

ŞEHİT YAKINI MAAŞLARINA DEV ZAM YOLDA
Sahte ekspertiz raporuna karşı mağduriyeti engelleyen sistem: OtoraporGO
Beykoz Kundura’da "Başörtüsü" Krizi: İş Yeri Hekiminden Şok Mobbing İddiaları!
Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN