Balıkesir'de kuduz karantinası

Manyas ilçesinde bir ineğin kuduz nedeniyle telef olması üzerine Kalfa Mahallesi karantina altına alındı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Manyas ilçesinde bir ineğin kuduz nedeniyle telef olmasının ardından, mahallede karantina uygulamasına geçildi.

Alınan bilgiye göre, Kalfa Mahallesi'nde oturan Salih A'ya ait bir ineğin aniden ölmesinin ardından durum, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bildirildi.

Ekipler, ineğin kuduz olduğu için öldüğünü belirledi.

Manyas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Alan, yaptığı açıklamada, kuduz olduğu kesinleşen ineğin bulunduğu ahırda dezenfekte çalışmalarının yapıldığı ifade etti.

Alan, mahalledeki diğer ahırlarda da koruyucu önlemlerin alındığını belirterek, karantina altına alınan mahalleye 3 ay boyunca hayvan giriş çıkışının yapılmayacağını vurguladı.


AA

Gündem Haberleri

RADYATÖRÜ ŞALGAMLA DOLDURDU
Seyahatsever Projesi'yle 628 Bin Genç Türkiye'yi Gezdi
Polat Alemdar'ın babası da ifade verdi
15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor