Balıkesir merkezli FETÖ/PDY soruşturması

Örgütün 2 "sağlık imamı" ile 18 sağlık çalışanı gözaltına alındı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir merkezli 9 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında 18 sağlık personeli ile bu kişilerden sorumlu örgütün 2 "sağlık imamı" yakalandı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Balıkesir, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Bursa, Tokat, Kütahya, Kastamonu ve Sivas'ta bazı sağlık çalışanlarına yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 7 doktor, 2 hemşire ve 3 ebe ile memurlardan oluşan 18 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 15'inin, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlendi.

Örgütün "sağlık imamı" oldukları tespit edilen Balıkesir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden emekli M.U. ile serbest çalışan A.Y. de yakalandı.

Soruşturma çerçevesinde, 2 kişinin de arandığı belirtildi.

AA

Gündem Haberleri

BEDELİ VATANDAŞA KESİLDİ
Konyalılar Erzurum'a sahip çıktı
Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"