Balıkesir merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Ankesörlü/kontörlü telefonlar üzerinden mahrem imamlar ile irtibat kurdukları iddia edilen 5'i muvazzaf 9 astsubay ile bir "mahrem asker imamı" yakalandı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, ankesörlü/kontörlü telefonlar üzerinden mahrem imamlar ile irtibat kurdukları iddia edilen 5'i muvazzaf 9 astsubay ile bir "mahrem asker imamı" gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, ankesörlü telefonlardan periyodik aralıklarla ardışık olarak arandıkları ve mahrem imamlarla irtibat kurdukları değerlendirilen 9 astsubay ile 2 "mahrem asker imamı" hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Bunun üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Balıkesir, Malatya ve Çanakkale'de eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, 1'i ihraç edilmiş, 3'ü açığa alınmış 5'i muvazzaf, toplam 9 astsubay ile bir "mahrem asker imamı" yakalandı.

Firari durumdaki bir "mahrem asker imamı"nın yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

AA

Gündem Haberleri

Köprü ve Otoyollara 30 Yıllık Özelleştirme
Ruhi Çenet’ten Gündem Olan Hasidik Yahudiler Belgeseli Açıklaması
Kayseri'de Ezber Bozan Lezzet: Pastırmanın Turşusunu Yaptılar!
Rutubet Nedeniyle Sıvalar Döküldü, Tarih Gün Yüzüne Çıktı
KONYA SINAVI GEÇTİ Mİ?