Balıkesir merkezli FETÖ/PDY operasyonu

İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 17 ilde düzenlenen operasyonda, 12 şüpheli yakalandı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir merkezli 17 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin operasyon kapsamında, 12 şüpheli gözaltına alındı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, sözde sivil toplum kuruluşları ve dernekler çatısı altında faaliyet göstererek terör örgütüne finansal destek sağladıkları ve şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları tespit edilen 28 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu Balıkesir merkezli 17 ilde 54 ayrı adrese operasyon düzenledi.

Operasyonda 12 kişi yakalandı, 16 şüphelinin ise yakalanması için çalışmalar devam ediyor.


AA

Gündem Haberleri

Sahte ekspertiz raporuna karşı mağduriyeti engelleyen sistem: OtoraporGO
Beykoz Kundura’da "Başörtüsü" Krizi: İş Yeri Hekiminden Şok Mobbing İddiaları!
Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak