Balıkçı gemileri elektronik olarak izlenecek

Kırklareli'de uzunluğu 12 metre ve üzerinde olan balıkçı gemilerine "Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi" monte edilecek

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, balıkçı gemilerinin konumu, av faaliyetleri ve avlanan ürünlerin takip edilebilmesi amacıyla uzunluğu 12 metre ve üzerinde olan balıkçı gemilerine, "Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi (BAGİS)" monte edilecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hakan Keçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'e kıyısı bulunan İğneada ve Kıyıköy beldesindeki yaklaşık 50 gemiye bakanlık tarafından, BAGİS konulacağını söyledi.

Cihaz montaj çalışmalarının haziran ayının ortasında başlayacağını belirten Keçeci, BAGİS ile gemilerin 24 saat izlenebileceğini ifade etti.

Balıkçı gemilerine takılan gemi izleme cihazının, gemiye ait konum, hız ve yön bilgilerini 10 dakika aralıklarla merkeze göndereceğini aktaran Keçeci, denizlerde su ürünleri avlama ruhsatına sahip, uzunluğu 12 metre ve üzerinde olan balıkçı gemilerine BAGİS cihazının taktırılması ve aktif/işlevsel durumda tutulmasının zorunlu olduğunu kaydetti.

Keçeci, cihazların bakanlık tarafından gemilere ücretsiz takılacağını aktardı.


AA

Gündem Haberleri

ESKİ MİLLETVEKİLİNE ŞOK GÖZALTI
Kurtlar Vadisi’nin Efsane Yalısı Satışta: 170 Milyon TL!
Mart ayında kış geri dönüyor: O illerde kar ve sis etkili olacak!
TÜRK PETROL TANKERİNE İHA SALDIRISI
Gelinlerin Yeni Sağ Kolu: Gelin Koçluğu Dönemi Başladı!