Balık ölümleri Eskişehir sınırına sıçradı

Eskişehir ile Ankara sınırında yer alan Sarıyar Barajı'nda telef olup kıyıya vuran binlerce balık çevre halkı tedirgin etti.

Eskişehir ile Ankara sınırında yer alan Sarıyar Barajı'nda telef olup kıyıya vuran binlerce balık çevre halkı tedirgin etti.

Eskişehir'in Mihallıççık ilçesi ile Ankara'nın Nallıhan ilçesi sınırlarında bulunan Sarıyar Barajı'nın bazı noktalarında çok sayıda ölü balık görüldü. Nallıhan'ın Çayırhan Mahallesindeki balık ölümlerinin ardından Mihallıççık'ın Uşakbükü Mahallesinde de binlerce balık karaya vurdu. Balık ölümlerinin oksijen azlığı, kimyasal atık ya da tarım ilaçlarının suya karışmasından dolayı olabileceği tahmin ediliyor. Diğer yandan ölen balık cinslerinin; sazan, tatlı su kefali, karagöz, kızılkanat ve tatlı su kalyozu olduğu belirtilirken, bölgede balık tutarak geçimini sağlayan vatandaşların endişeli olduğu öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Bu kuşları sakın avlamayın: Ankara'dan kene kararı! 51 bin keklik ve sülün doğaya salınacak
Alanya’da vatandaşların gözdesi halk plajları
Meteoroloji’den Hafta Sonu Uyarısı: Sağanak Yağışlar Geliyor
FİLOZOF ATAKAN’IN ŞAŞIRTAN KARİYER DEĞİŞİMİ
Sylvester Stallone Öldü mü? Sosyal Medyayı Sallayan İddianın Aslı