Bakanlık'tan "KDV indirimi" açıklaması

"Bazı medya organlarında yer alan, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci’nin meyve-sebze ve kırmızı etin perakende satışında yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 1’e çekmek için çalışma başlattığı yönündeki beyanları gerçeği yansıtmamaktadır"

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin, bazı medya organlarında yer alan "meyve-sebze ve kırmızı etin perakende satışında yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 1’e çekmek için çalışma başlatıldığı" yönündeki beyanlarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, haberde iddia edilen önerinin, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) heyetinin 24 Mart'ta Bakanlığa ziyareti esnasında Federasyon Başkanı Mustafa Altunbilek tarafından gündeme getirildiğine dikkat çekilerek, "Altunbilek, meyve-sebze ve kırmızı etin perakende satışında yüzde 8 olan KDV oranının yüzde 1’e çekilmesi talebini sunmuştur." denildi.

Açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin, geçmişte gübre fiyatlarında benzer indirimin yapıldığını ancak perakende satışlarına bu indirimin yansımadığını hatırlatarak, "Bu talebinize şahsen katılmam söz konusu olamaz ama ısrar ediyorsanız Maliye Bakanlığına talebinizi iletebilirsiniz." dediği aktarıldı.

AA

Ekonomi Haberleri

12 DEV FABRİKADA ÜRETİM DURDU
ALTIN VE GÜMÜŞ UÇUŞTA
KONYA'DA KONUT PİYASASI HIZ KAZANDI
Türk Kahve Markası Espressolab 20 Ülkede Faaliyette
HURDA ARAÇ TEŞVİĞİNDE SON RÜTUŞLAR