Bakanlıktan "Balıkesir'de kuduz karantinası" açıklaması

Tarım ve Orman Bakanlığı:- "Söz konusu hastalığın yaban hayatı kaynaklı ısırma sonucu ortaya çıktığı anlaşılmıştır. Hastalık mihrakında derhal aşılama ve karantina işlemleri yapılmıştır"- "Konuya ivedilikle müdahale eden Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilile

ANKARA (AA) - Tarım ve Orman Bakanlığınca Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde görülen kuduzun yaban hayatı kaynaklı ısırma sonucu ortaya çıktığı ve bölgede aşılama ve karantina işlemlerinin yapıldığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Balıkesir'in Burhaniye İlçesi Sarılar Mahallesi'nde bir büyükbaş hayvanda kuduz hastalığının tespit edildiği kaydedildi.

Hastalığın meraya dayalı hayvancılık yapan ve 5 büyükbaş hayvanı bulunan bir çiftçinin işletmesinde görüldüğü belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer veridi:

"Hastalıklı hayvan itlaf edilmiş, işletme dezenfekte edilmiştir. Bu kapsamda söz konusu hastalığın yaban hayatı kaynaklı ısırma sonucu ortaya çıktığı anlaşılmıştır. Hastalık mihrakında derhal aşılama ve karantina işlemleri yapılmıştır. Yine söz konusu kırsal alanın etrafında bulunan, Hacıbozlar, Kırtık, Yalancılar, Kuzgun mahallelerinde de 'aşılama çalışmaları' yapılmıştır. Ayrıca söz konusu yerleşim yerlerinde sadece büyükbaş hayvanlar değil, kedi ve köpekler de aşılanmıştır. Netice itibarıyla konuya ivedilikle müdahale eden Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, gerekli bütün tedbirleri alarak hassasiyetle çalışmalarını sürdürmektedir."

Ekonomi Haberleri

Açığa Satış 13 Mart'a Uzatıldı
Togg T10X kullanıcılarına yeni güncelleme geliyor
KPSS’siz memur alımı başladı! 4 ilde kamuya personel alınacak
GENÇ GİRİŞİMCİLERE 1 MİLYON 350 BİN TL YATIRIM FIRSATI
5 ÜLKEYE UÇUŞLAR 4 GÜNLÜĞÜNE DURDURULDU