Bakanlar Kurulu kararı

BMGK’nın kararlarıyla listelenen kişi, kuruluş veya organizasyonların malvarlığının dondurulması hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı yürürlüğe girdi- Listede eski Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ve oğlu da bulunuyor

ANKARA (AA) – Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulunun (BMGK) kararlarıyla listelenen kişi, kuruluş veya organizasyonların malvarlığının dondurulması hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı yürürlüğe girdi. Listede, eski Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ve oğlu da bulunuyor

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararla, BMGK kararları doğrultusunda ilgili kişilerin, Türkiye’de bulunan bankalar ve diğer mali kurumlar ile gerçek ve tüzel kişiler nezdindeki kiralık kasa mevcutları da dahil olmak üzere tüm hak ve alacakları ile mali varlıklarının 26 Şubat 2017'ye kadar dondurulması ve söz konusu mal varlıklarıyla ilgili her türlü işlemin Maliye Bakanlığının iznine bağlanması kararlaştırıldı.

Buna göre, söz konusu listede eski Yemen Cumhurbaşkanı ve Yemen Genel Halk kongresi Partisi Başkanı Ali Abdullah Salih ile Salih'in oğlu olan ve Huti askeri genişlemesinin kolaylaştırılmasında önemli rol oynayan eski büyükelçi ve Tuğgeneral Ahmed Ali Abdullah Salih de yer alıyor.

Listede Huti askeri komutanı Abd el-Khaluq el Huthi, Huti Grubu 2. Komutanı Abdullah Yahya el-Hakim, Yemen Huti Hareketi lideri ve ülkenin barış güvenlik ve istikrarını tehdit eden eylemlere girişen Abdulmalik el-Houthi de bulunuyor.


AA

Gündem Haberleri

Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü
Kasım Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırılmaya Başlandı