Bakan Soylu'dan cemevine saldırı açıklaması: Burnum koku almasını biliyor

Bakan Soylu, Pendik’teki cem evine saldırı ile ilgili, "Burnum koku almasını biliyor. Nasıl ekonomik olarak bizi sıkıştırmak isteyenler Türkiye’nin üzerine oyun kurmak istemişler ise bir takım istihbarat örgütleri ciddi bir provokasyon içinde" dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Pendik'te bulunan Ali Baba Sultan Cemevi ve Kültür Merkezi'ne saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, şunları söyledi: Ben 5 yıldır İçişleri Bakanlığı yapıyorum. Burnum koku almasını biliyor. Nasıl ekonomik olarak bizi sıkıştırmak isteyenler Türkiye’nin üzerine oyun kurmak istemişler ise batının ve başka yerlerin bir takım istihbarat örgütleri ciddi bir provokasyon içindedir. Buradan milletimize seslenmek istiyorum. Bakın, bugün Pendik’te bir cem evi ile ilgili hiçbirimizin tasvip etmeyeceği saldırı söz konusu oldu. Bu saldırıları ilk kez görüyor değilim. Bunların faillerinin ya ikisi ya üçü bulunmamıştır. Bunların failleri bulunmuştur.

Türkiye’de bir Sünni-Alevi meselesi var mı?

Bunu söyleyen çarpılır. Ama bir mesele var, ‘hangi fay hattını tetikleriz, Kürt-Türk meselesini tetikleriz, Türkiye’ye gelen sığınan insanlarla milletimiz arasında bir nifak tohumu sağlayabiliriz’ her daim, bu bir istihbarat çalışmasıdır. Bugünkü olaylarda failler de hemen yakalandı. İstanbul Valiliğimiz, emniyetimiz hemen yakalandı. Benimde az çok tecrübem var. Bu saldırganların Sünni, Alevi olması önemli mi? Bence önemli değil. Türkiye’yi dışarıdan tahrik ettirmek isteyenler bunu yaptırıyorlar. Kimlere yaptırıyorlar, ellerindeki elemanlara yaptırıyorlar. Kim yapıyorsa cezasını çekmelidir. Bu hem bir ahlaksızlık ve suçtur. Bugünküler, yapanlar alevi. Biz aynısını Tunceli’de yaşadık. Niye bunu yaptın dediğimizde, ‘Ben Almanya’ya irtica etmek istiyordum. Bir siyasi sığınma talebi için bunu yaptım’ diyor. Biz bunlarla çok karşılaşıyoruz. Bir Sünni de gelip bunu yapabilir.

Türkiye’nin nasıl içini karıştırmak istiyorlar bunları hepsini biliyoruz!

Hangi vakıfların kimlere para verip, Türkiye’nin nasıl içini karıştırmak istiyorlar bunları hepsini biliyoruz. Devletimize, milletimize güveniyoruz. Ankara’da Altındağ’da Suriyeli de olsa Afrikalı da olsa, birinin birini katletmesini kabul etmemiz mümkün mü? Biz Türkrüz, Müslümanız. Etnik köken üzerinden bir katliamı başka noktaya çekmek bize yakışır mı? Sayın Kılıçdaroğlu’nun tuzu kuru. Srebrenitsa’yı biz coğrafyamızda yaşamadık mı? İnsanları katletmediler mi? Irkçılık batının karakteridir ve bu coğrafyaya ihale edilmeye çalışılmaktadır. Biz bunu kabul etmiyoruz. Kim ortaya koyarsa koysun, biz bunu reddediyoruz. Toplandın, gittin, Suriyelilerin mahallesini bastın, eline ne geçti. Sen devlet misin? Biz Mevlana, Yunus’un çocuklarıyız” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Yüzsüzlüğün bu kadarı: Önce dolandırdı sonra harçlık istedi
Hatay'da El Sanatları Kursları Depremzede Kadınlara Geçim Kaynağı Oldu
Gökyüzünde görülen ve tanımlanamayan 3 cisim merak uyandırdı
Amatör balıkçı köpek balığını böyle görüntüledi
Erdoğan: İsrail'le tüm ilişkileri kestik