Bakan Soylu Mısırlı mevkidaşı Sagfan ile görüştü

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, Çin'de Mısır İşgücü Bakanı Sagfan ile götüştü

KAHİRE (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun, Çin'in dönem başkanlığı kapsamında Çin'de düzenlenen G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı’nda Mısır İşgücü Bakanı Muhammed Sagfan ile görüştüğü bildirildi.

Mısır İşgücü Bakanlığından bugün yapılan açıklamada, “Mısır İşgücü Bakanı Muhammed Sagfan, Çin’de düzenlenen G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı’nda Türk mevkidaşı Süleyman Soylu ile bir araya geldi. Görüşmede Soylu, bölge sorunlarının çözümü için iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesinin gereğine vurgu yaparak, köklü medeniyetlere sahip iki ülke arasındaki ilişkilerin eskiden olduğu gibi güçlü olmasının gereğine işaret etmiştir.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Sagfan’ın ise ülkesindeki Türk yatırımlarını memnuniyetle karşıladıklarını ve bakanlık olarak Türkiye’nin Mısır’daki projeleri için iş gücü temin etmeye hazır olduklarını dile getirdiği kaydedildi.

Bakan Soylu Çin’deki temasları çerçevesinde, Çin İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yin Veymin, Suudi Arabistan Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanı Mofarrej al-Haqbani ve Uluslararası İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Sharan Burrow ile de ikili görüşmelerde bulunmuştu.

AA

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü