Adalet Bakanı Akın Gürlek, üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada çok önemli bir eşiğin aşıldığını duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Gürlek, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde gözaltı işlemlerinin gerçekleştirildiğini belirtti.
Soruşturma Tüm Yönleriyle Yeniden Ele Alınıyor
Bakan Gürlek, kamu vicdanında derin iz bırakan bu olayın hiçbir şüphe ve iddia göz ardı edilmeden incelendiğini vurguladı. Soruşturmanın kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade eden Gürlek, "Bu zorlu süreci sabırla takip eden Doku ailesinin acısını paylaşıyor, adaletin tecellisi için çalışan yargı ve kolluk güçlerimize teşekkür ediyorum" dedi.
"Türkiye Yüzyılı Adaletin Yüzyılı Olacaktır"
Açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuna atıfta bulunan Bakan Gürlek, "Türkiye Yüzyılı, Adaletin Yüzyılı olacaktır" ilkesiyle hareket ettiklerini söyledi. Gürlek, faili meçhul hiçbir olay kalmayana kadar hukukun tüm imkanlarının seferber edileceğinin altını çizdi.