Bahreyn'deki olaylar

Bahreyn'deki en yüksek Şii merci Kasım'ın doğum yeri olan Diraz köyünde meydana gelen patlamada bir güvenlik görevlisi öldü, 2'si yaralandı

MANAMA (AA) - Bahreyn'in başkenti Manama'nın batısında meydana gelen patlamada bir güvenlik görevlisinin öldüğü, 2'sinin yaralandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, Manama'nın Ed-Diraz köyündeki patlamada, bir güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği, 2 güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtildi.

Patlamanın sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Patlama, Bahreyn'deki en yüksek Şii merci İsa Kasım'ın da doğum yeri olan Diraz köyünde yaklaşık bir ay önce gerçekleştirilen operasyonun ardından meydana gelen ilk olay oldu.

Bahreyn'deki Büyük Ceza Mahkemesi, "yasaya aykırı şekilde bağış toplama ve kara para aklama" suçlamasıyla yargılanan Kasım'ı, 22 Mayıs'ta, 1 yıl hapis ve 265 bin dolar para cezasına çarptırmış ve cezanın ertelenmesine karar vermişti.

Bahreyn İçişleri Bakanlığı da ülke menfaatlerine zarar verdiği gerekçesiyle geçen yıl İsa Kasım'ın vatandaşlıktan çıkarılmasına karar vermişti.

AA

Gündem Haberleri

Helikopter kazasında hayatını kaybeden pilot son yolcuğuna uğurlandı
Fırtınada çatı sokağa uçtu: Çocuklar son anda kurtuldu
Belediyenin rüşvet ve ihale soruşturması AHBAP’a uzandı
YÖK ve 8 Üniversiteye Yeni Atama: Kararlar Resmi Gazete’de
DEPOZİTO İADE TUTARLARI DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?