Bahreyn Dışişleri Bakanı Al Halife ABD'de

Bakan Al Halife, ABD'li mevkidaşı Tillerson ile görüştü

MANAMA (AA) - Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed bin Muhammed Al Halife'nin, ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile bir araya geldiği bildirildi.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Al Halife'nin resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği ABD'de Tillerson ile gerçekleştirdiği görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler, bölgesel ve uluslararası düzeyde yaşanan gelişmeler ile terörle mücadele konularının ele alındığı duyuruldu.

Açıklamada, Al Halife'nin görüşmede, terör örgütleriyle mücadele, barış ve güvenliği tehdit eden kişilerin terör listesine alınması ve bölgede yaşanan krizlerin çözümü konusunda ABD'nin oynadığı stratejik rolü takdir ettiklerini söylediği aktarıldı.

Görüşmede, Al Halife'nin Bahreyn'in bölge ülkelerinde istikrarın sağlanması için bu çabaları desteklediğini vurguladığı, Tillerson'ın ise iki ülke arasında farklı alanlarda iş birliğinin ve terörle mücadelede ortak çalışmanın gerekliliğine işaret ettiği belirtildi.

ABD, 17 Mart'ta iki Bahreynliyi terörist listesine almıştı.

AA

Gündem Haberleri

YENİ YÖNETMELİK YOLDA
Adalet Bakanı Gürlek’in Bilgilerini Sızdıran Tapu Teknikeri Gözaltında
YENİDOĞAN ÇETESİ DAVASINDA FLAŞ GELİŞME
BÖYLE BİR ÇAĞDAYIZ
Erol Köse’nin cenazesini kızı Dijan aldı