Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen iftar programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
ABD-İran-İsrail hattında artan gerilime dikkat çeken Bahçeli, askeri operasyonların sonuçlarının ağır olabileceğini ifade etti.
“Operasyonlar Haksız ve Hukuksuz”
Bahçeli, İran ile yürütülen müzakerelerin sonucu beklenmeden ABD-İsrail eşgüdümünde gerçekleştirilen askeri operasyonların haksız ve hukuksuz olduğunu değerlendirdiğini belirtti.
Bölgedeki gelişmelerin yaygın tehditlere açık olduğunu kaydeden Bahçeli, “Ortalık kan revan içindedir. Zincirleme savaşlar derhal durmalı, aklı selim öne çıkmalıdır” dedi.
“Küresel Savaşa Dönüşebilir”
Tahran, İsfahan, Kum ve Kerec’e yönelik saldırıların ve buna karşılık verilecek cevabi hamlelerin daha büyük bir çatışma riskini barındırdığını ifade eden Bahçeli, sürecin küresel bir savaşa doğru hızla evrilebileceği uyarısında bulundu.
Bahçeli, barış ortamı varken savaşın tercih edilmesinin bölgesel ve küresel sistemi dinamitlemek anlamına geleceğini sözlerine ekledi.