MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti grubunda yaptığı konuşmada hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu. MHP Lideri, 19 Mayıs mesajıyla başladığı konuşmasına, Türk gençliğine cumhurbaşkanlığı seçimleri için çağrıda bulunarak devam etti.
Türkiye'yi yasa boğan Soma faciasına da değinen Bahçeli, Enerji Bakanı Taner Yıldız'a gayretinden ötürü teşekkür etti.
Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları;
13 Mayıs'ta yalnızca Soma değil 77 milyonun tamamı ağlamıştır. Türkiye tarihinin en büyük iş kazası yaşanmıştır. 301 madencisine Türk milleti yanmıştır. Soma'ya hüzün çöreklenmiştir. Türk milleti 301 madencisine yanmıştır. Yerin altında aileleri için ter dökenler edebiyete uğurlanmıştır. Aramızdan ayrılan maden işçilerine bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Acılı Somalı kardeşlerime sabır diliyorum. Yaralı olarak kurtulanlara acil şifalar diliyorum.
"KİMSE ÖRTBAS ETMEYE KALKIŞMASIN"
Soma'da yaşanan olay uzun yıllar hafızalardan çıkmayacaktır. Daha çok ısınalım diye çalışan maden işçilerimizin haklarını ödeyemeyiz. Ne kadar zor şartlarda çalıştıkları biliniyor. Akşam eve döneceklerinin garantisi yoktur. Örtbas etmeye kimse kalkışmasın. Maden işçilerinin hayatı çilelidir akşam eve dönmelerinin garantisi yoktur. İş garantileri ve can güvenlikleri hepimizi isyan ettirecek kadar sorunlu ve yetersizdir. Soma faciası herşeyi gün yüzüne çıkardı. Hem yer altı hem yer üstünde emek yoğun şeklinde çalışan kardeşlerimizin feryatlarına tepkisiz kalmak mümkün değildir.
"HACI İSMAİL'İN DEVİRLERİ GERİDE KALMIŞTIR"
Madendeki iptidai şartlara göz yummak bu kazalara sebebiyet vermektir. Dönemin padişahı tarafından beş kese altınla ödüllendirilmiş gemici Hacı İsmail'in devirleri geride kalmıştır. Uzun Mehmet'in Karadeniz'de ilk kez taş kömürü buluşunun üzerinden 185 uzun yıl geçmiştir. Köprünün altından çok sular akmıştır.