Bağdat'ta intihar saldırısı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Aşura etkinliklerinin yapıldığı bir alana düzenlenen intihar saldırısında 5 kişi öldü, 15 kişi yaralandı

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 5 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı bildirildi.

Irak polis teşkilatında görevli Üsteğmen Hatim el-Cabiri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağdat'ta Aşura etkinlikleri için toplanan Şiilerin bulunduğu bölgeye gelen bir intihar eylemcisinin, üzerindeki bombayı infilak ettirdiğini söyledi.

Cabiri, Bağdat'ın batısındaki İskan bölgesinde Cabir bin Hayyan Köprüsü yakınında düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 5 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını aktardı. Patlamanın oldukça şiddetli olduğunu ve saldırı için kalabalık bir mekanın seçildiğini kaydeden Cabiri, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ettiklerini dile getirdi.

Saldırının sorumluluğunu ise henüz üstlenen olmadı.

AA

Gündem Haberleri

Riva’da harabeye dönen Legend Otel kaderine terk edildi
VATANDAŞA ULAŞIM ŞOKU
'Ölüyorum' diye bağırdı: Garsonun Heimlich müdahalesi hayata döndürdü
7 yeni lezzet ve Hatay Sarısı İpeği tescillendi
Bakanlıklarda personel hareketliliği: Yeni atamalar açıklandı