“Baba sevgisi” engelli evlatları yaşattı

Yaşadığı olumsuzluklara rağmen hayata küsmeyen Volga, yorulduğunda evde sürünerek evlatlarının ihtiyaçlarını karşılamaya ve ev işlerini yapmaya çalışıyor

Yatalak eşi ile zihinsel engelli dünyaya gelen çocuklarına yıllarca bakan Hasan Volga, eşinin 2002’de vefat etmesi, 2008’de ise şeker hastalığı nedeniyle bir bacağının kesilmesiyle çok zor durumda kaldı. Seydişehir’de yaşayan Hasan (63) ile Emine Volga çiftinin çocukları Murat (31) ve İlhami (29) zihinsel engelli olarak dünyaya geldi. Yıllarca eşi ve çocuklarına en iyi şekilde bakmak için çırpınan Hasan Volga, emekli olduktan sonra rahat edeceğini düşünürken eşi Emine Volga 1997 yılında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle felç oldu. Katı gıdalar bile yiyemez duruma gelen eşine meyve ve sebzeleri rendeleyip yediren Hasan Volga, aynı zamanda iki çocuğunun da bakımını kendisi yapmaya başladı. Adeta bir bebek gibi ilgilendiği eşini 2002 yılında kaybeden Volga’nın 5 yıl önce de şeker hastalığı nedeniyle sağ bacağı diz üstünden kesildi. Yaşadığı olumsuzluklara rağmene hayata daha sıkı sarılan Volga, yetkililerin maddi ve manevi desteğiyle iki evladının bakımını yılmadan yapmaya devam ediyor.

“OĞULLARIM BENİM CANIM, CİĞERİM”

Hasan Volga, felç olduktan sonra yatağa bağımlı hale gelen eşine yıllarca baktığını söyledi. Eşini kaybettikten bir süre sonra hastalığı nedeniyle sağ bacağının diz üstünden kesildiğinde bunalıma girdiğini belirten Volga, o dönemde intiharı bile düşündüğünü dile getirdi. Ancak zihinsel engelli iki evladı için hayata yeniden tutunduğunu anlatan Volga, iki çocuğunun da yüzde 76 özürlü raporu bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti: “İlhami biraz saldırgan. Kaç defa evde yangın tehlikesi atlattık. Onlar mutlu olsun diye uğraşıyorum. Ben onlardan, onlar da benden ayrılamaz. Birbirimize çok bağlıyız. Oğullarım benim canım, ciğerim. Onların hem annesi hem babasıyım. Allah’ın emaneti olan çocuklarıma ölünceye kadar en iyi şekilde bakacağım. İki odalı evimizde çok sıkıldıkları için hemen hemen her gün onları ilçe merkezine gezdirmeye götürüyorum. Evde sürekli gözümün önünde tutuyorum. Çocuklarımın yemesinden, giyimine kadar her şeyiyle ilgileniyorum. Devlet gereken maddi desteği sağlıyor, belediyeden de yemeğimizi alıyoruz. Bu şekilde kimseye muhtaç olmadan yaşamımızı sürdürüyoruz. Ayaklarım hiç olmasa da sürünerek hareket eder, oğullarıma en iyi şekilde bakmak için çaba gösteririm.” Kendisinin aynı zamanda kalp rahatsızlığı bulunduğunu aktaran Volga, çocukları için tek ayağıyla da olsa yere sağlam basmak zorunda olduğunu, haline her zaman şükretmesini bildiğini sözlerine ekledi.

Yerel Haberleri

SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?
ARANAN ŞAHISLARA SIKI TAKİP