Aziz Yıldırım'a rekor ceza

- PFDK, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım'a hakemlere yönelik sportmenliğe aykırı hareketi ve açıklamaları nedeniyle 8 ay hak mahrumiyeti ve 140 bin lira para cezası verdi

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK), Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a, 8 ay hak mahrumiyeti ve 140 bin lira para cezası verdiği bildirildi.

TFF'nin internet sitesinde yapılan açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 26 Mayıs'ta oynanan final maçında, hakem soyunma odası koridorlarında müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi ve açıklamalarından dolayı Yıldırım'ın 8 ay hak mahrumiyeti ve 140 bin lira para ile cezalandırıldığı belirtildi.

Açıklamada, aynı karşılaşmada taraftarların neden olduğu saha olaylarının yanı sıra yayıncı kuruluşun müsabakadan önce soyunma odasından görüntü almasının sağlanmaması ve sarı-lacivertli takımın kupa törenine katılmaması dolayısıyla da Fenerbahçe Kulübüne toplam 190 bin lira para cezası kesildiği ifade edildi.

Finalde rakibini yenerek kupayı kazanan Galatasaray'a ise taraftarlarının neden olduğu saha olayları, çirkin ve kötü tezahürat ile futbol takımının sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 161 bin 500 lira para cezası uygulandığı aktarıldı.

AA

Spor Haberleri

86 yıllık kulüpte yeni sezon öncesi dikkat çeken gelişmeler
Alanyaspor’dan Süper Lig için gençlik yatırımı: 2 transfer resmen açıklandı
Kocaelispor sezonu böyle açtı
Salah'ın Maaşı KAP'ta Açıklandı
Basketbol Süper Ligi’nde yeni sezonun fikstür kura çekimi yapıldı