Azerbaycan'daki FETÖ'cüler tek tek belirlenecek

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Dış İlişkiler Şube Müdürü Memmedov:- "FETÖ'nün buradaki taraftarlarının hepsi açığa çıkarılacak" - "Soruşturmalar, bu örgütün, doğrudan taraftarlarının yanı sıra ülkemizdeki bazı muhalif kurumlarla da ilişkili olduğunu

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Dış İlişkiler Şube Müdürü ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Novruz Memmedov, ülkedeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının hepsinin belirleneceğini söyledi.

Memmedov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'de 15 Temmuz'da gerçekleştirilen başarısız darbe girişiminin ardından FETÖ'nün faaliyetleriyle ilgili Azerbaycan'da da araştırmaların yürütüldüğünü belirtti.

Bu olayların arkasındaki güçlerin hiçbir zaman Azerbaycan'ı sarsmayacağını vurgulayan Memmedov, "FETÖ'nün buradaki taraftarlarının hepsi açığa çıkarılacak. Soruşturmalar, bu örgütün, doğrudan taraftarlarının yanı sıra ülkemizdeki bazı muhalif kurumlarla da ilişkili olduğunu gösteriyor. Azerbaycan devletine, onun çıkarlarına zarar verme girişimleri önlenecek." şeklinde konuştu.

Azerbaycan Başsavcılığı, Türkiye'de darbe girişiminde bulunan FETÖ'nün Azerbaycan'daki üyelerinin yasa dışı eylemlerinin önlenmesi amacıyla ceza kanununun ilgili maddeler gereği soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu