Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Türkiye'de

Türkiye- Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 5'inci Toplantısı için Ankara'ya gelen Aliyev, Esenboğa Havalimanı'nda Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan tarafından karşılandı

ANKARA (AA) - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) 5'inci Toplantısı'na katılmak için Türkiye'ye geldi.

Bakü-01 adlı uçakla saat 10.00'da Ankara'ya gelen Aliyev, Esenboğa Havalimanı'nda Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan tarafından karşılandı.

Aliyev, Ankara'daki terör saldırısı sonrasında Türkiye ile dayanışma çerçevesinde, iki ülke arasında Bakü'de yapılması planlanan YDSK 5'inci Toplantısı'nın, Ankara'da gerçekleştirilmesini önermişti.

Bu çerçevede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Aliyev’i resmi törenle karşılayacak, baş başa görüşmenin ardından iki lider Türkiye Azerbaycan YDSK 5. Toplantısı'na katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev, anlaşmaların imzalanması ve ortak basın toplantısının ardından resmi öğle yemeğinde bir araya gelecek.

AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı