Aydın'daki cinayet davası

Bıçakla bir kişiyi öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık 26 yıl hapis cezasına çarptırıldı

AYDIN (AA) - Aydın'da bıçakla bir kişiyi öldürdüğü, bir kişiyi de yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanığa 26 yıl hapis cezası verildi.

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "kasten adam öldürme ve adam öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla hakkında dava açılan tutuklu sanık Yunus Emre Maviş ile taraf avukatları katıldı.

Sanık Maviş, olayın istemeyerek yaşandığını ifade etti.

Saldırıdan kurtulmak isterken böyle bir olay yaşandığını öne süren Maviş, "4 kişi bana saldırdı, kendimi savunmaya çalıştım." dedi.

Sanık ve taraf avukatlarının savunmalarını tamamlamasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Heyet, sanığa önce 2 kez müebbet hapis cezası verdi. Heyet daha sonra "haksız tahrik indirimi" uygulayarak cezayı 26 yıla indirdi.

- Olay

Aydın'da 8 Kasım 2017'de, Yunus Emre Maviş, Işıklı Bulvarı'nda çıkan kavgada bıçakla Yunus Kılıç'ı öldürmüş, Ersun Yardım'ı yaralamıştı. Olayın ardından kaçan ve 20 Kasım'da Artvin Hudut Kapısı'ndan Gürcistan'a kaçmaya çalışırken sahte kimlikle yakalanan Maviş tutuklanmıştı.






AA

Gündem Haberleri

Berberde Hayat Kurtaran Müdahale: Boğazına Erik Kaçan Müşteriyi Kurtardı
15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı
700 DİRİ FAY NE ANLAMA GELİYOR?
CİMRİLİK BOŞANMA SEBEBİ SAYILDI