Aydın’da hasat öncesi çilek bahçeleri kontrol edildi

Önemli tarım kentlerinden olan Aydın'ın Buharkent ilçesinde, hasat öncesi çilek tarlalarında pestisit tespiti için numune alımları yapıldı.

Önemli tarım kentlerinden olan Aydın'ın Buharkent ilçesinde, hasat öncesi çilek tarlalarında pestisit tespiti için numune alımları yapıldı.

Her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen program çerçevesinde zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan pestisitlerin tespiti için saha çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede Aydın'ın Buharkent ilçesinde sahaya inen ekipler, hasat öncesinde çilek tarlalarında pestisit tespiti için numune alımları gerçekleştirdi. Kimyasal kalıntıların olup olmadığının belirlenmesi amacıyla alınan numuneler ise analiz için laboratuvara gönderildi.

Konu ile ilgili Buharkent İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Hasat Öncesi Pestisit Programı çerçevesinde ilçemizde bulunan muhtelif çilek bahçelerinden numuneler alınarak laboratuvara gönderilmiştir" ifadeleri yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Fahrettin Kayhan Hayatını Kaybetti
DAĞLARIN EFELERİ YERLEŞİM YERLERİNE İNDİ
Kadir İnanır görüntülendi! Yaşaması mucize
Baraj tahliye suyu sel oldu, geçtiği tarlaları küçülttü
TİGEM’den ’'kayıp yarış atları' açıklaması: Yalan