Aydın'da FETÖ/PDY operasyonu

Eski Nazilli Emniyet Müdürü ve bir dernek üyesi tutuklandı

AYDIN (AA) - Aydın'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyon kapsamında, gözaltına alınan Eski Nazilli Emniyet Müdürü ve bir dernek üyesi tutuklandı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan ve meslekten ihraç edilen Eski Nazilli Emniyet Müdürü İlyas Karpınar ve FETÖ'nün kapatılan derneklerinden birine üye olan M.U'nun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla sevk edildikleri adliyede, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Zanlıların, örgüt üyelerinin kendi aralarında haberleştiği kriptolu mesajlaşma programı ByLock'u kullandığı belirtildi.

AA

Gündem Haberleri

Kızılay Çadırı Krizi: İBB Reddetmişti, Yeni Yer Tepki Çekti
Kıyılar Kamunun Kullanımına Açılıyor: Şezlong ve İşgal Baskısına Son
18 YAŞ ALTINA BEKLENEN CEZA GELDİ
POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!