AYDER Anadolu İnsani Yardım Derneği, İstanbul Ferah-der, Necmettin Erbakan İlahiyat Fakültesi Öğrencileri ve Karapınarlı duyarlı Müslümanlar aracılığı ile Suriye’ye 8 TIR yardım gönderdi. İçerisinde un, battaniye, çeşitli gıda malzemeleri, kışlık giysilerin bulunduğu 8 tır yardım malzemesi 5’Adana’dan 3’ü ise Konya’dan olmak üzere Suriye’nin kuşatma altında tutulan Halep şehrinden çıkan mazlumlara gönderildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Zekeriya Çelik, ‘’Dünyanın her tarafında devam eden zulüm kapımıza kadar dayandı.Bir Müslüman duyarlılığı ile dünyanın her tarafına elimizi uzatırken yanı başımızda ki kardeşlerimize elimizi uzatmamak mümkün değildi.Başladığı günden bu yana gönlü Allah’ta elleri kardeşlerinde olan Müslümanlar olarak , elimizle dilimizle, malımızla canımızla bu yolda ki kardeşlerimize hep yardım ettik etmeye devam edeceğiz’’ dedi.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekan’ı Ramazan Altıntaş tarafından mazlumlara edilen duanın ardından Konya’dan Suriye’ye yardım tırları uğurlandı.