Avusturyalı şampiyona "tecavüz" davası

Eski dünya judo şampiyonu Peter Seisenbacher hakkında, 14 yaşından küçük iki kıza tecavüz ettiği iddiasıyla dava açıldı

VİYANA (AA) - Avusturyalı eski dünya eski judo şampiyonu Peter Seisenbacher hakkında 14 yaşından küçük iki kıza tecavüz ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Viyana Savcılığından yapılan açıklamaya göre iki olimpiyat madalyalı Seisenbacher'in 1999 yılında 11 yaşındaki bir kız çocuğuna 2002 yılına kadar birçok kez tecavüz ettiği, 2004 yılında da 13 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunduğu ileri sürüldü.

Seisenbacher 2001 yılında Hırvatistan'da bir eğitim kampında 16 yaşındaki kıza cinsel saldırı girişiminden de yargılanıyor.

Hakkındaki iddialara yönelik bir açıklama yapmayan Seisenbacher'in suçlu bulunması durumunda 10 yıla kadar hapis cezası alacağı belirtiliyor.

Los Angeles'te 1984 yılında ve Seul'de 1988'de düzenlenen olimpiyatlarda judo dalında altın madalya kazanan Seisenbacher, antrenörlük görevini yürütüyor.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü