Avusturya Dışişleri Bakanı Kneissl'den Çavuşoğlu’na teşekkür

Kneissl, Avusturyalı arkeologların Efes antik kalıntılarında yeniden çalışmaya başlamalarından dolayı Çavuşoğlu’na teşekkür etti

VİYANA (AA) – Avusturya Dışişleri, Avrupa ve Uyum Bakanı Karin Kneissl, Avusturyalı arkeologların uzun bir aradan sonra Efes antik kalıntılarında yeniden araştırma yapabilecek olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür etti.

Kneissl, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Avusturya Arkeoloji Enstitüsüne bağlı akademisyenlerin Efes antik kalıntılarında yeniden çalışmaya başlamalarından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanı Kneissl, “Ocak ayında İstanbul'daki ilk toplantımızın bu güzel ve somut sonucu için teşekkürler Mevlüt Çavuşoğlu.” ifadelerini kullandı.

Avusturyalılar tarafından 1895'te başlayan Efes Antik Kenti'ne yönelik kazılar, Birinci ve İkinci Dünya Savaşı gibi çeşitli nedenlerden ötürü kesintilere uğramış, en son iki ülke arasındaki gerginlik nedeniyle Türkiye, Ekim 2016'da Avusturyalı arkeologların buradaki çalışmalarını durdurmuştu.

Avusturya ve Türkiye arasındaki iki yıllık gergin sürecin ardından ocak ayında Avusturya Dışişleri Bakanı Kneissl’ın Türkiye’ye yaptığı ziyaretle ilişkiler yeniden canlanmış, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun iadeyi ziyaretiyle iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için bazı kararlar alınmıştı.


AA

Gündem Haberleri

Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!
İBB DAVASINDA İNCELEME TAMAMLANDI
78 Türk şehitliği belgesel oluyor
Yangın Bölgelerinde Hasar Tespiti Bitti: 5 İlde Yaralar Sarılıyor!
Yıkımı Engellemek İçin Lüks Araçları Siper Ettiler