Avustralya Federal Polisi öğrencilere iftar verdi

MELBOURNE (AA) – Avustralya Federal Polisi (AFP) Melbourne’de çeşitli üniversitelerde okuyan yabancı öğrencilere iftar verdi. Victoria İslam Konseyinin...

MELBOURNE (AA) – Avustralya Federal Polisi (AFP) Melbourne’de çeşitli üniversitelerde okuyan yabancı öğrencilere iftar verdi.

Victoria İslam Konseyinin (ICV) Melbourne kent merkezindeki binasında düzenlenen iftara yaklaşık 150 öğrenci katılırken, AFP yetkilileri de öğrencilerle iftar yaptı.

ICV’nin mescidinde kılınan akşam namazının ardından etli pilav ve pizza ile orucunu açan öğrenciler, kendilerine iftarda eşlik eden polislerle bir süre sohbet etti.

İftara katılan Pakistanlı Arsalan Zahir Han AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Federal Polis ve ICV'nin işbirliği ile düzenlenen iftarın uluslararası öğrenciler için çok önemli olduğunu belirtti.

Melbourne Üniversitesi Pazarlama ve Muhasebe bölümü öğrencisi Han, "Bu iftar uluslararası öğrenciler için çok önemli. İmtihanlar için geç vakte kadar ders çalışıyorlar evde yemek pişirmeye vakitleri olmuyor. Üniversiteye, mescide buraya geliyoruz ve insanlar bizim için yemek pişiriyor, yiyoruz ve onlara dua ediyoruz. Yemek yapmaya vaktimiz yok, o yüzden bu bir nimet." şeklinde konuştu.

Avustralya’da yaşayan Müslümanlarla diyalog içinde olmaya çalışan AFP, camiler, İslami okullar ve sivil toplum kuruluşlarına yaptığı ziyaretlerin yanı sıra ramazan aylarında birçok iftara hem katılıyor hem de sponsorluk yapıyor.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü