Avrupa'daki sığınmacı krizi

Yunanistan'ın İdomeni kasabasındaki kampta bekleyen sığınmacıların, bölgedeki demiryolunu ulaşıma kapatma eylemi, katılımcı sayısının daha da artmasıyla devam ediyor

İDOMENİ (AA) - Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında bulunan kampta bekleyen sığınmacılar, sınırın açılmamasına tepki olarak pazartesi günü başlattıkları demiryolunu ulaşıma kapatma eylemini sürdürüyor.
Bölgedeki demiryolunun üzerine çadır kuran ve banklar yerleştiren grup, sabah saatlerinde daha da kalabalıklaşmaya başladı.
Avrupa Birliği (AB) tarafından uygulanan yerleştirme politikasına inanmadıklarını ve sınırdan uzaklaştıkları takdirde "unutulacaklarını" yineleyen sığınmacılar, İdomeni'deki bekleyişlerini sürdüreceklerini ve sınırların açılmasıyla daha iyi bir yaşam için çıktıkları bu yola devam etmek istediklerini kaydetti.
Öte yandan, demiryolunu kapatan sığınmacıların kalabalıklaşmasıyla bölgedeki güvenlik güçlerinin arttırıldığı belirtildi.
Ön sıralarda çocuk ve engelli sığınmacıları tutan grubun birkaç yüz metre ilerisinde bekleyen Yunan polisinin, olası bir durumda müdahale etmek için bölgeye sevk edildiği bildirildi.
Bu arada, İdomeni'deki sığınmacı kampında sayıları 12 bini bulan sığınmacılar, 7 Mart'tan bu yana Makedonya'ya geçiş yapabilmek için sınırdaki bekleyişlerini sürdürüyor.

AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı