Avrupa'daki sığınmacı krizi

AP Başkanı Schulz'un, sığınmacı krizi hakkındaki eleştirilerine Macaristan'dan tepki geldi

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz'un, sığınmacı krizi konusunda Macaristan'ı eleştirmesine tepki gösterdi.

Bir Alman televizyonuna katılan Schulz, "AB'nin dış sınırlarını neden hala koruyamadığı" yönündeki soruyu yanıtladı.

Schulz, ''Kendini düşünen Avrupa hükümetleri garip ve kısmen milliyetçi şekilde kendi çıkarlarını ortak çözümün önüne koyuyorlar. Bu hükümetler, Budapeşte'deki gibi. 20 üye ülke sadece para aldığı zaman Avrupa ile alakamız var diyor'' ifadesini kullandı.

Macar Bakan Szijjarto ise Macar Haber Ajansı'na (MTI) yaptığı açıklamada, "Avrupa Parlamentosu Başkanı'nın hakaretlerini reddediyoruz. Schulz'un, tamamen gereksiz ve asılsız bir şekilde Orta ve Doğu Avrupalı ülkelere karşı üstünlük duygusu olduğu görülüyor. Buna kibirlilik de diyebiliriz" dedi.

Sığınmacı krizine Vişegrad Grubu ülkelerinin çözüm aradığını savunan Szijjarto, ''Schulz hala çıkmaz sokakta ilerlemeye devam ediyor. Vişegrad Grubu ülkeleri sığınmacı akışını frenlemek için ortakları ile çözüm arayışı içindeler" diye konuştu.


AA

Gündem Haberleri

Sultan, 'Tuğyan itti' dedi: Avukatlar davadan çekildi
HSK, Antalya’daki yeni bölge mahkemesi sonrası görev alanlarını yeniledi
İki arkadaş denize girdi, izleyenler üşüdü
İstanbul'un Yeni Dev Yapısı Yükseliyor: Sazlıdere Köprüsü'nde Sona Doğru
TBMM’deki taciz iddiaları için Bakanlık devrede: Destek başlatıldı