Avrupa Konseyi'nden Gürcistan'a gözlemci heyeti

AKPM üyesi 27 parlamenter, Gürcistan'da yapılacak milletvekili genel seçimlerini izlemek üzere, Tiflis'e gidecek

STRAZBURG (AA) - Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Gürcistan'da 8 Ekim'de yapılacak milletvekili genel seçimlerine gözlemci heyeti gönderileceğini açıkladı.

Avrupa Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, Litvanyalı Parlamenter Emanuelis Zingeris başkanlığında 27 parlamenterin, seçimlerin gidişatını gözlemlemek üzere, 6-9 Ekim tarihlerinde Gürcistan'da olacağı belirtildi.

AKPM heyetinin, 8 Ekim günü yapılacak seçimler öncesinde parti yöneticileri, Merkez Seçim Komitesi Başkanı, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve medya temsilcileriyle bir araya geleceği kaydedilen açıklamada, 9 Ekim'de heyetin bir basın toplantısı düzenleyerek, temaslarıyla ilgili bilgi vereceği vurgulandı.

Gürcistan'daki seçimleri takip etmek üzere, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), NATO Parlamenter Asamblesi ve Avrupa Parlamentosu (AP) da birer gözlemci heyeti gönderecek.


AA

Gündem Haberleri

Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi
Otomobil Fuarının Yıldızı 32 Yıllık Efsane Oldu
Ambulansa yol vermeyen o sürücü yakalandı
Bu baharatın kilosu 900 bin TL: 150 bin çiçekten 1 kilo çıkıyor