Avrupa Gürcü sığınmacı kabul etmeyecek

Gürcistan Dışişleri Bakanı Davit Zalkaliani: - "Gürcistan, Avrupa Birliği ülkeleri tarafından güvenli bir ülke olarak tanındı ve toplumumuz bunu anlamalıdır. Bu, hiçbir sığınma talebinin kabul edilemeyeceği anlamına geliyor"

TİFLİS (AA) - Gürcistan Dışişleri Bakanı Davit Zalkaliani, Gürcistan'ın, Avrupa Birliği (AB) tarafından güvenli bir ülke olarak tanındığını ve bundan sonra AB'nin Gürcü vatandaşların sığınma talebini kabul etmeyeceğini söyledi.

Zalkaliani, Dışişleri Bakanlığında düzenlenen basın toplantısında, vatandaşlara, AB ülkelerine sığınma talebinde bulunmamaları çağrısı yaptı.

"Gürcistan, AB ülkeleri tarafından güvenli bir ülke olarak tanındı ve toplumumuz bunu anlamalıdır. Bu, hiçbir sığınma talebinin kabul edilemeyeceği anlamına geliyor." ifadelerini kullanan Zalkaliani, şu anda Avrupa'da olan ve orada sığınma talebinde bulunan vatandaşları da Gürcistan'a geri çağırdı.


Gündem Haberleri

Beykoz Riva'daki "Metruk Otel" Yıkılıyor: Yerine Gençlik Kampı Yapılacak
Bolvadin'de 55 Bin TL'ye Satılan Kaymak Aşevine Can Suyu Oldu!
MARKETTEN ALDIĞI PEYNİR HAYATINI KARARTTI
Veterinerde deprem etkisi yapan kedi Türkiye’nin gündeminde
Haluk Levent'in Yıllar Önceki Bergama ve Fon İtirafı Gündem Oldu (61 karakter)