“Avrupa Birliği, daha fazla sorumluluk almalı”

ABD Başkanı Donald Trump, "Dört milyon mülteci var Türkiye'de. Avrupa Birliği, daha fazla sorumluluk almalı" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'deki durumdan kaynaklı olarak Türkiye'nin 4 milyon mülteciye ev sahipliği yaptığını ve Avrupa'nın artık mülteciler konusunda sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da bir grup Cumhuriyetçi senatörle Türk-Amerikan ilişkilerinin ele alındığı bir toplantı yaptı.

Toplantının basına açık bölümünde iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine değinen Trump, birçok konunun kapsamlı şekilde ele alındığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "4 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyoruz" şeklindeki sözlerine atıf yapan Trump, "Türkiye 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyor ve ciddi harcama yapıyor. Artık Avrupa'nın bu konuda adım atarak daha fazla sorumluluk alması gerekiyor." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin, bu mültecilerin Avrupa'ya geçişine izin vermesi durumunda milyonlarca mültecinin Avrupa'ya geçeceğini dile getiren Trump, Türkiye'ye mültecilere ev sahipliği yaptığı için bir kez daha teşekkür etti.

S-400'lerle ilgili bir soru üzerine Trump, "Bu konu üzerinde çalışıyoruz." yanıtını verdi.

Gündem Haberleri

BU NE HAL ALPEREN?
Nagehan Alçı’dan Yanıt: O Para Benim Elime Geçmedi
Ankara'da Erken Bayram Kuyruğu: Kilometrelerce Sıra Oluştu!
İsrail’in Sumud Filosuna müdahalesine Türkiye’den tepki
Kırım Tatar Sürgünü’nün 82. Yılı: Kırım Mücadelesi Asla Susturulamaz