Avanos'a bisiklet istasyonu

NEVŞEHİR (AA) - Fiziksel aktivitelerin artırılmasını sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından Avanos Belediyesine teslim edilen bisikletler için...

NEVŞEHİR (AA) - Fiziksel aktivitelerin artırılmasını sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından Avanos Belediyesine teslim edilen bisikletler için ilçenin çeşitli noktalarında bisiklet istasyonları kurulacak.

Vatandaşların, istasyondan alacağı bisikleti belirli bir süre kullanıp yeniden teslim edeceği bir sistem kurmak için çalışma yapılıyor.

Bakanlıktan 200 bisiklet teslim alındığını kaydeden Belediye Başkanı İsmet İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede bisiklet yolu yapımı ve uyarı levhalarının montaj işlemlerinin tamamlandığını, bu kapsamda hazırlanan ve Sağlık Bakanlığınca onaylanan proje nedeniyle bisikletlerin de alındığını aktardı.

Bisiklet park alanı ve istasyonların tamamlanması için de çalışma yürütüldüğünü belirten İnce, "İlk etapta bize gelen bisikletlerin bir kısmını belirli noktalarda oluşturacağımız istasyonlardan halkımızın istediği zaman alıp belirli bir süre kullanıp tekrar yerine bırakacağı bir sistem kuracağız. Bu bisikletlerin kullanımına belediye olarak aracılık edeceğiz.” dedi.

Bisikletlerin teslimini yapan Nevşehir İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Hakan Öcal ise bakanlığın bisiklet yolu yapan belediyelere bisiklet desteği verdiğini, çalışmadaki amacın halkın spor yapma alışkanlığı kazandırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Öcal, "Avanos Belediyesine 200 adet bisikleti teslim ettik. Umarız bunu yapan belediyelerin sayısı artar. Avanos Belediyesine bisiklet yolu projesi için teşekkür eder ve hayırlı olmasını dileriz." ifadelerini kullandı.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü