Atletizmde Süper Lig heyecanı

- Turkcell Süper Lig 1. kademe yarışmaları Mersin'de başladı


MERSİN (AA) - Atletizmde sezonun en iyi takımlarını belirleyecek Turkcell Süper Lig yarışmalarında 1. kademe Mersin'de başladı.

Nevin Yanıt Atletizm Pisti'nde başlayan ve yarın tamamlanacak organizasyonda, kadınlar ve erkeklerde sekizer takım puan toplamak için yarışıyor.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışları Mersin'de düzenledikleri için mutlu olduklarını, 8 kadın ve 8 erkek takımın yarıştığını söyledi.

Takımlar hakkında bilgiler veren Çintimar, şöyle konuştu:

"Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edebilmek için burada kıyasıya bir yarış başladı. Bugün ve yarın yarışmalar yapılacak. Yine burada olimpiyat kotası alabilmek için sporcularımız yarışacak. Her branştan, her takımdan yaklaşık 25 sporcuyla, atletizmin bütün teknik branşlarıyla yarışmış olacağız. Olimpiyata gidecek olan, olimpiyat kadrosunda olan 30 sporcumuzdan 25'i yarışmış olacak."

Çintimar, önümüzdeki hafta Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası'nda ENKA ve Fenerbahçe'nin yarışacağını, burada hem bütün sporcuların kendi en iyi derecelerini yapmalarını hem de takım halinde şampiyonluk hedeflediklerini sözlerine ekledi.

AA

Spor Haberleri

Gençlerbirliği’nde yeni başkan Arda Çakmak
2026 Dünya Kupası kuraları çekildi: Türkiye’nin rakipleri netleşti
BAHİS OPERASYONUNDA İKİNCİ DAKGA
SÜPER LİG'DE HOCA KRİZİ
Konyaspor'un Kritik Sınavında Düdük Ümit Öztürk'te