ASÜ'de "Mevlana Öğrenci Değişim Programı"

AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi'nde (ASÜ) Güz Dönemi eğitimlerini tamamlayan Kırgızistan'ın Osh ve Pakistan'ın Hajvery üniversitelerinden gelen 6 öğrencinin...

AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi'nde (ASÜ) Güz Dönemi eğitimlerini tamamlayan Kırgızistan'ın Osh ve Pakistan'ın Hajvery üniversitelerinden gelen 6 öğrencinin ülkelerine döndüğü bildirildi.

AKÜ'den yapılan yazılı açıklamada, "Mevlana Öğrenci Değişim Programı" kapsamında Kırgızistan'ın Osh ve Pakistan’ın Hajvery üniversitelerinden Aksaray Üniversitesi’ne (ASÜ) gelen 6 öğrencinin, Güz Dönemi eğitimlerini tamamladığı ve ülkelerine döndüğü belirtildi.

Hazreti Mevlana'nın "Ne olursan ol yine gel" felsefesi ışığında, üniversitenin ülke ayırt etmeksizin çalışmalarını sürdürdüğü vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bütün dünya ülkelerine açık olan bu program kapsamında, Yükseköğretim Kurulu'nun sağladığı maddi destekle farklı ülkelerden Türkiye'ye gelen öğrencilere burs verilerek eğitim-öğretim görme fırsatı tanıyoruz. ASÜ öğrencileri de burslu şekilde diğer dünya ülkelerinde eğitim-öğretim görme fırsatı yakalıyor. Proje, ASÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğü bünyesinde Erasmus ve Mevlana Değişim Programları ile yürütülüyor. Sayının kademeli bir şekilde artması için gayret ediyoruz."

AA

Gündem Haberleri

Amatör balıkçı köpek balığını böyle görüntüledi
Erdoğan: İsrail'le tüm ilişkileri kestik
Türkiye'nin ilk yapay zeka lisesi için çalışmalar başladı
Bina önüne çöp bırakanlara pankartlı tepki
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu