Astana nevruza hazır

Kazakistan'ın başkenti, nevruz hazırlıkları için çiçeklerle süslendi

ASTANA (AA) - Kazakistan'ın başkenti Astana’da, baharın habercisi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı'na hazırlık için şehrin birçok yerinde çadırlar kuruldu, cadde ve parklar çiçeklerle süslendi.

Astana Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, "Nevruz Bayramı", şehrin en önemli 5 noktasında çeşitli kültürel ve spor etkinlikleriyle kutlanacak.

Nevruz kutlamalarının üç gün süreceği Kazakistan’da, başkent Astana’daki parklar, alışveriş merkezleri ve camilerin bahçelerinde çadırlar kurularak şehrin caddeleri süslendi.

Kutlamaların yapılacağı noktalardan biri olan Han-Şatır alışveriş merkezinin yanında kurulan çadırlar, tiyatro, konser ve spor etkinliklerine sahne olacak.

Çadırlarda ziyaretçilere yöresel yemekler ikram edilecek.

- Türkistan, nevruzun yanı sıra Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesini kutlayacak

Güney Kazakistan Valiliğinden yapılan açıklamada da nevruz dolayısıyla Kazakistan’ın Türkistan kentinde uluslararası düzeyde kutlama programı düzenleneceği belirtildi.

Etkinliklerde, Türk medeniyetinin en önemli geleneklerinden biri olan nevruzun yanı sıra Türkistan şehrinin Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesi kutlanacak.

Hoca Ahmet Yesevi türbesinin önünde yapılacak nevruz kutlamalarında, milli sporlar, Orta Asya kültürünü yansıtan tiyatro, şarkı ve dans gösterileri yer alacak.

Kazakistan'da nevruz kutlamaları dolayısıyla 21-23 Mart resmi tatil ilan edildi.


AA

Gündem Haberleri

ESKİ MİLLETVEKİLİNE ŞOK GÖZALTI
Kurtlar Vadisi’nin Efsane Yalısı Satışta: 170 Milyon TL!
Mart ayında kış geri dönüyor: O illerde kar ve sis etkili olacak!
TÜRK PETROL TANKERİNE İHA SALDIRISI
Gelinlerin Yeni Sağ Kolu: Gelin Koçluğu Dönemi Başladı!