Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği’nden İHH’ya ziyaret

Dernek üyelleri, Suriyeli sığınmacılar için günlük 120 bin ekmek üretimi yapılan İHH fırınındaki çalışmalara iştirak etti

KİLİS (AA) - Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği üyesi 45 üniversite öğrencisi, Suriye sınırında bulunan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Kilis İnsani Yardım Vakfı Kilis Koordinasyon Merkezini ziyaret etti.İHH basın biriminden yapılan yazılı açıklamada, dünyanın çeşitli ülkelerinden üniversite eğitimi için Türkiye'ye gelen binlerce öğrenci arasından seçilen 45 öğrencinin, Suriyeli sığınmacılar için günlük 120 bin ekmek üretimi yapan fırın çalışmalarına iştirak ettiği belirtildi.
Dernek üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Merkez Koordinatörü Serkan Öktem, yapılan hizmetlere verilen desteğin sevindirici olduğunu söyledi.
Kurmuş oldukları fırında üretilen ekmeklerin Halep kırsalındaki İHH kamplarına ve zeytinliklerde kalan Suriyelilere ulaştırıldığını anlatan Öktem, tüm dünyanın sınırın Suriye tarafında yaşanan drama sessiz kalmaya devam ettiğini vurguladı.Öktem, Halep'te son bir hafta içerisinde yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, "Ağır bombardımanlardan kaçarak Türkiye sınırına gelenler için günlük 35 bin kişilik sıcak yemek ve 120 bin ekmek üretmeye devam ediyoruz. Ayrıca Cerablus bölgesinde mobil aşevimiz ile mobil fırınımızı konuşlandırdık. Orada günde 8 bin kişilik sıcak yemek, 10 bin ekmek üretip Cerablus halkının yanında olmaya devam ediyoruz."
Öğrencilerden Ferhat Yasin ise Suriye dramı karşısında çok üzüldüklerini, onlar için bir şeyler yapabilmek adına burada olduklarını kaydetti.


AA

Gündem Haberleri

15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı
700 DİRİ FAY NE ANLAMA GELİYOR?
CİMRİLİK BOŞANMA SEBEBİ SAYILDI
IBAN MAĞDURLARINA MÜJDE