Askeriye ihalesinde usülsüzlük

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Askeri Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, kamu davası açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Askeri Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki askeri yük ve yolcu taşıma faaliyetlerine ilişkin ihalelerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 19 şüpheli hakkında kamu davası açıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaç duyduğu askeri yük ve yolcu taşıma faaliyetlerinin sivil imkanlar üzerinden hizmet alımı yöntemiyle karşılandığı, bu süreçte Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Lojistik Yönetim Başkanlığı Ulaştırma Yönetim Şube Müdürlüğü'nce yürütülen işlemlerde "edimin ifasına fesat karıştırma" ile "rüşvet almak/vermek" suçlarına konu eylemlerin tespit edildiği belirtildi.

Soruşturma kapsamında Kontrol Teşkilatı'nda görev yapan 4 askeri personel ile firma sahibi ve yetkilileri hakkında zincirleme şekilde "edimin ifasına fesat karıştırma" ve "rüşvet almak/vermek" suçlarından işlem yapıldığı, ayrıca firma adına hakediş evrakına imza atan 15 şüpheli hakkında da zincirleme şekilde "edimin ifasına fesat karıştırma" suçundan kamu davası açıldı.

Hazırlanan iddianame Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilirken, diğer şüpheliler yönünden soruşturma iznine tabi suçlar kapsamında yürütülen işlemlerin Başsavcılık tarafından titizlikle sürdürüldüğü kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

MALUM TRAŞLILARA OPERASYON
Kaçmak isteyince yakayı ele verdi
Erman Toroğlu beraat etti
200 metrelik kaçak ağ dronla ele geçirildi
Can Polat cinayet davası İstanbul’a devredildi