Asker ziyaretine giden aileye terör saldırısı: 1 ölü, 1 yaralı

Uludere'de PKK'lı teröristler yola döşedikleri patlayıcıyı, askerde olan çocuklarını ziyarete giden ailenin içinde bulunduğu sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirdi- Saldırıda, araçta bulunan bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ağır yaralandı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Uludere ilçesinde PKK'lı teröristler, yola döşedikleri patlayıcıyı askerde olan çocuklarını ziyarete giden ailenin içinde bulunduğu sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirdi. Saldırıda araçta bulunan bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ağır yaralandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Uludere ilçesine bağlı Andaç köyü Kuresin üs bölgesinde askerlik görevini yapan Fikret Kelleci'yi ziyaret etmek için Siirt'ten gelen Kerem Türkdoğan yönetimindeki 56 AT 286 plakalı aracın üs bölgesi yolunda geçişi sırasında terör örgütü PKK mensupları, yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi.

Patlamanın etkisiyle araç, yolun karşı tarafına savruldu. Saldırıda ağır yaralanan Kelleci'nin babası Hüseyin Kelleci ve eniştesi sürücü Türkdoğan ambulansla Uludere Devlet Hastanesine kaldırıldı. Türkdoğan yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kelleci ise buradaki müdahalenin ardından Şırnak Devlet Hastanesine sevk edildi.

Güvenlik güçlerince teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

AA

Gündem Haberleri

Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak
TDV’den 19 Ülkede “Bir Kurban Bir Kur’an” Seferberliği
18 Yıllık Tapu Bekleyişi: Bir Mahallenin Bitmeyen Hukuk Sınavı