Asırlık Gelinlik Sandıktan Çıktı

Denizli'de 106 yaşında hayatını kaybeden Ayşe Cangı'nın çocukları, annelerinin 90 yıllık gelinliğini yıllardır sakladığı sandığında buldu

Kale ilçesinde 106 yaşında hayatını kaybeden Ayşe Cangı'nın çocukları, annelerinin 90 yıllık gelinliğini sandıkta buldu.

Çamlarca köyünde 106 yaşında hayatını kaybeden Ayşe Cangı'nın çocukları, ölümünden birkaç gün sonra annelerinin yıllardır sakladığı sandığı açtıklarında, pembe renkli 90 yıllık gelinlikle karşılaştı.

Ayşe Cangı'nın 78 yaşındaki oğlu Mustafa Cangı, annesinin Çanakkale şehidi Mehmet Cangı'nın kızı olduğunu belirterek, organik gıdalarla beslenmesinin uzun yaşamasını sağladığını anlattı.

Cangı, "Biz 6 kardeşiz, 1988 yılında babam öldü, annem de Kale'nin en yaşlı kadını olarak 106 yaşına kadar yaşadı. Ölümünden birkaç gün sonra sürekli yanından ayırmadığı sandığı açtığımızda pembe gelinlikle karşılaştık. Tabii çok duygulandık. Çıkan gelinliği yine kendine ait sandığında saklayıp torunlarımıza kadar ulaşmasını istiyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kültür Sanat Haberleri

Alanya Kalesi'nin 800 Yıllık Sırrı
Türkiye’de Sadece 7 Tane Kaldı: İşte Küllerinden Doğan Mavi Değirmen
Ayder Öncesi Nefes Kesen Prova: Kazanamayan Kurbana Gidiyor!
Gönül Dağı’nda Gurur Günü: Gedellili Mucitler ASELSAN ve TUSAŞ Yolunda!
Konya’da Tarihi Buluşma: Mevlana’nın Şehre Gelişinin 798. Yılı Kutlanıyor