ASEAN-Türkiye Üçlü Bakanlar Toplantısı

51. ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı çerçevesinde ilk "ASEAN-Türkiye Üçlü Bakanlar Toplantısı" yapıldı- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ASEAN Genel Sekreteri Dato Lim Jock Hoi ve ASEAN 2018 Dönem Başkanı Singapur Dışişleri Bakanı Vivian Balakrishna

SİNGAPUR (AA) - ASEAN ile Türkiye arasında "Sektörel Diyalog Ortaklığı" kurulmasının ardından ilk "ASEAN-Türkiye Üçlü Bakanlar Toplantısı" yapıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ASEAN Genel Sekreteri Dato Lim Jock Hoi ve ASEAN 2018 Dönem Başkanı Singapur Dışişleri Bakanı Vivian Balakrishnan, Singapur'da "ASEAN-Türkiye Üçlü Bakanlar Toplantısı" için bir araya geldi.

51. ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı çerçevesinde düzenlenen toplantı, Türkiye ile birlik arasında geçen yıl Sektörel Diyalog Ortaklığı ilişkisinin kurulmasının ardından düzenlenen ilk üçlü bakanlar toplantısı oldu.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin uluslararası örgütlerle ilişkilerini derinleştirme hedefi doğrultusunda ASEAN Genel Sekreterliği ve ASEAN 2018 Dönem Başkanlığı ile yapılan görüşmede, gelecek dönemde atılacak adımlar ve iş birliği alanları değerlendirildi.

AA

Gündem Haberleri

KAHVEHANE MÜDAVİMLERİNE YARGITAY’DAN KÖTÜ HABER
AFRİKA'NIN BELALISI TÜRKİYE'YE GÖRÜNTÜLENDİ
Bir günde 10 bin yolcu! Türkiye'nin en yeni metrosu
SOSYAL MEDYANIN YENİ FENOMENİ
Haluk Levent’e Karşılıksız Çek Cezası: 70 Milyon TL