Arpaören yaylasında bal hasadı yapıldı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen arıcılık faaliyetleri çerçevesinde bu yıl ki bal hasadı gerçekleştirildi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen arıcılık faaliyetleri çerçevesinde bu yıl ki bal hasadı gerçekleştirildi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 2023 yılının ilk bal hasadı yapıldı. Bahar aylarında Üniversite arazisinde, yaz aylarında ise Arapören yayla koşullarında ıhlamur çiçekleri ve doğal çiçek özleriyle beslenen 100 adet kovandan yaklaşık 200 kg bal elde edildi. Hakiki ve katkısız olarak üretilen Üniversiteye ait doğal bal petek ve süzme bal olarak tüketicilerle buluşacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Yarısı bizden desteği 1 yıl uzatıldı! Karar Resmi Gazete’de
İstanbul’da yağışlar sonrası barajlar doldu mu? İşte oranlar
Ankara’ya kar yağdı
AFAD kriz masası çalışmaları tamamladı
10 İL İÇİN TURUNCU KOD UYARISI