Arnavutköy’de göl kenarına dökülen madde paniğe neden oldu

Arnavutköy'de Sazlıbosna Gölü kenarına dökülen ve kimyasal olduğu düşünülen madde paniğe neden oldu.

Arnavutköy'de Sazlıbosna Gölü kenarına dökülen ve kimyasal olduğu düşünülen madde paniğe neden oldu.

Arnavutköy Hacimaşlı Mahallesi'nde bulunan Sazlıbosna Barajı kenarına kaçak şekilde dökülen ve kimyasal olduğu sanılan madde paniğe yol açtı. Gece saatlerinde dökülen hafriyat göle kadar ulaştı. İstanbul'un önemli içme suyu kaynaklarından olan Sazlıbosna barajı ve etrafında kaçak dökülmeye yönelik denetimler ise maksimum seviyeye çıkartıldı.

Döküm yapılan alan dron ile görüntülendi

Göl ve çevresine dökülen kimyasal ise dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde dökülen maddenin yol kenarından göle kadar ulaştığı görülüyor. Sazlıbosna gölü ve çevresinde hayvancılık yapan Celil Küçükkara, "Biz burada hayvancılık yapıyoruz gece saatlerinde gelip döküp gidiyorlar daha öncede oluyordu ama burası içme suyu bizi de tedirgin ediyorlar. Hayvanlarımızı otlatırken onları da mecbur buraya getiriyoruz. Ne olacak bu şekilde bilmiyorum" İfadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Beyaz altın hasadı başladı
Yarısı bizden desteği 1 yıl uzatıldı! Karar Resmi Gazete’de
İstanbul’da yağışlar sonrası barajlar doldu mu? İşte oranlar
Ankara’ya kar yağdı
AFAD kriz masası çalışmaları tamamladı