Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kamuoyunda 'Şike yasası' olarak adlandırılan yasayı veto etmesini değerlendirerek, "Ben şahsen Cumhurbaşkanımızın takdirlerine, hukuki mütaalasına ve gerekçesine aynen katılıyorum" dedi.
Bülent Arınç, Türkiyle Büyük Millet Meclisi'nde bundan sonraki sürecin nasıl ilerleyeceği konusundaki soruya da yanıt verdi. Arınç bu konuda şöyle dedi:
"MİLLETVEKİLLERİ CESARET EDEMEYECEK"
"Hukuki prosedür şöyle. Meclis komisyanda bunu tekrar ele alır, değişiklik yaparak tekrar genel kurula sevk edebilir. Veya bu geldikten sonra olduğu yerde kalır. Yani onun yenilenmesi için onun yeniden tahrir edilmesi lazım. Ama sanıyorum bu gerekçeler doğrultusunda artık siyasi partilerden hiçbir temsilci bu kanunun tekrar çıkartılması için bir gayret göstermeyecektir. Aksi olursa meclis genel kurulu ya aynen kabul edebilir, bu takdirde sayın cumhurbaşkanımızın ikinci defa geri görderme hakkı yok. Veya değişebilir. Eğer değiştirerek kabul ederse aynı prosedür tekrar devam edecektir. Ancak kamuoyunun bu konudaki baskısı sanıyorum ki hiçbir milletvekilinin bu kanunu, hiçbir milletvekilininin bu kanunu tekrar meclis genel kuruluna getirmeye cesareti yetmeyecek."
AKP'Lİ VEKİLLERİN 3'TE 2'Sİ YASAYA KARŞI
"Şike yasası geçerse bu AKP için İkinci Habur Vakası" olur diyen ve yasanın referanduma götürülmesi gerektiğini söyleyen AKP Milletvekili Şamil Tayyar, dünkü açıklamasında AKP milletvekillerinin 3'te 2'sini şike yasasına karşı olduğunu söylemişti.